8.1.2015

It's me again

Huomentapäivää. Montakohan kertaa oon alottanut postauksen noin? Mulla on hirveä hinku bloggailla, ehkä enimmäkseen siks kun luin vasta mun blogin läpi ja niitä löpinöitä on kiva lukee myöhemmin. Laitoin vihdoin ja viimein kuvatkin koneelle, mutta kun aloin niitä selaileen, tuntu et mistään ei saa oikein mitään postausta aikaseks vaikka niitä ruutuja ihan kiitettävästi olikin. Mutta aattelin sitten että aivan sama, postaan silti! Koittakaa kestää tää sillisalaattipostaus, se joulukin loppu nimittäin jo toissapäivänä.



Mutta on mulla ollut yks päivän asukin! Tommoset kuteet on ollu päällä oikeestaan viimesen kuukauden. Jostain syystä ei oo huvittanu käyttää muuta kuin korkeavyötäröisiä shortseja, yläosat on vaihdellu mut ehdoton lemppari on ollu tuo lyhyt aztec-printti-neule, jonka hommasin tänä syksynä H&M:ltä kun se oli huutanu mun nimee tarpeeks kauan. Jos en oo muuten aiemmin maininnut, niin oon mestari jumiutuun. Tänä syksynä söin mm. kuukauden pinaattilättyjä, koska en jaksanu tehdä ruokaa ja jotain piti syödä. Pinaattilätyt tais olla ainoa eines, jonka sain jotenkin edes alas. Miks eineksistä pitää muuten tehdä niin ällöttäviä??

Jooh. Mun piti kertoo mitä oon touhunnu tän blogikuoleman ajan, mutta nyt jotenkin onkin semmonen olo ettei jaksa kirjottaa mitään, ja että en oo tehny mitään. Paitsi töitä ja soittanu bassoa. Itsenäisyyspäivänä oltiin lounastamassa, kahvittelemassa ja sen jälkeen katottiin kaupungin ilotulitus katolta. Halusin kokeilla millasta kuvaa niistä ilotulitteista sais kun aiemmin ei oo ollu semmosta kameraa jolla ois saanu pimeessä muutakin kuin pikselimössöä ja menetettyä järkensä. Ja olin aika mielissään! Harmi vaan etten edelleenkään tiedä miltä nää kuvat näyttää siellä ruudun toisella puolella kun se Retina-ongelma on edelleen ratkaisematta, mutta musta tuntuu että jossain kohtaa tätä bloggailuprosessia se laatu kärsii.

On ollu kans illanistujaisia ja hyvää seuraa. Joskus lokakuussa (?) teki mieli väsätä Kinder-piirakkaa, josta ei taas arvatenkaan tullu kovin kaunis. Mutta oli se hyvää. Koska mikään missä on kilo suklaata ei voi olla pahaa (kuorrutus meni läskiksi ja paras ratkaisu oli tietysti tehdä ylimääränen kerros suklaata siihen päälle). Oon muuten viime aikoina haaveillu keittiönpöydästä. Ja muutenkin muutamasta lisäneliöstä. Leviää pää kun mitään tavaroita ei saa mihinkään piiloon.


Jee! Osasin koodata kaks pystykuvaa samalle riville! Mutta se luonnonvalo ois kyllä todella tervetullut lisä tähän askarteluun. 

Opettelin muuten käyttään ton kameran wifi-ominaisuutta. Tossa 6d:ssähän voi tosiaan käyttää kännykkää kaukosäätimenä. Harmi vaan että se kännykkä sitten näkyy kuvissa kun ottaa kokovartalokuvaa. Mun pitäis hommata varmaan uus kaukosäädin, jostain syystä kumpikaan omistamistani ei toimi. Luulin että ongelma oli vanha runko, mutta eipä sillä näköjään oo sen kummemmin väliä mikä se runko on. AAAARRGH. Miks tekniikalla on aina jotain mua vastaan? Uus objektiivi on kans mietinnässä, joku zoom ois järkevä ratkasu esim. reissuja ajatellen, mut jotenkin ei huvittais sitten raahata sitä massiivista putkee mukana. Eli tartteisin jonkun kivan primen ton mun Canonin 50mm 1.4. tilalle, jonka edesottamuksiin oon aika kyllästyny. Tosta 40mm tykkään kovin, mutta se tuntuu jotenkin hurjan laajalta tolla täyskennosella. Ehdotuksia otetaan vastaan!

4 kommenttia :

  1. Ihanaa kamerapohdintaa, en tajunnu puoliakaan :DD No ei nyt ihan mut melkeen.. Itellä on monesti reissussa 50mm, 10-20mm sekä 18-200mm koska en osaa valita mistä luopuisin ja pahoitan mieleni jos oisin löytäny jonku kivan kuvan just sille objektiiville, joka ei oo mukana :''D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa höh :D No niinpä, tuo on mullakin just se ongelma! Ja sitten kyllästyn siihen raahamiseen ja putkien kanssa säätämiseen, ja lopetan kuvaamiseen :'D Siks oiskin kiva löytää joku joka sopis mahdollisimman moneen tilanteeseen :) Tuossa 18-200mm ois kyllä polttoväliä kerrakseen!

      Poista
  2. Tuo suklaapiirakka oli tosi jees! Tee joku päivä uudestaa jottai herkkuja, ni voin tulla syömään ja olla #fatspo . Kattelin tuota meikän suklaakirjaa, jossa on kaikenmaailman herkullisia suklaareseptejä. Määki voisin opetella yhen ja kuttua teijät sitte kyllään. Deal?

    Tännää salaatille. Nom nom,

    ps. Tuo itsenäisyyspäivän rakettikuva on tosi jees.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joooooooooo teeppä! T. Läski, joka on unohtanu vastata kommentteihin.

      Poista