20.1.2015

Täydellistä meikkipohjaa etsimässä

Viime vuonna muistan postanneeni mun ihon järkystä kunnosta. Iho ei ole vieläkään mitenkään erityisen hyvä, mutta omasta mielestäni kyllä parempi kuin tuolloin. Meikkaaminen on ollu välillä tosi turhauttavaa, kun olo on vähän semmonen kun yrittäis maalata paskaselle kankaalle.

Mää oon aina ollu jotenkin siinä mielessä ehkä outo sukupuoleni edustaja, että en oo koskaan oikein ollu erityisen kiinnostunut kosmetiikasta, ja mua ahdistaa jos laatikot pursuilee jotain meikkikyniä ja kynsilakkoja. Kun joku tuote loppuu, ostan tilalle uuden. (Tätä periaatetta oon noudattanu esim. suihkugeelien kanssa viimesen kolmen vuoden ajan, ja koko sinä aikana en oo ostanu yhtä ainutta suihkugeeliä ja silti niitä on suihkun hyllyllä varmaan kolme. Haluaisin niistäkin eroon, mutta aina niitä tulee vähintään lahjaksi.)

Sen takia olikin järkytys huomata että mulla on jostain syystä kuusi meikkivoidetta, jotka oon ostanut surkean ihoni peittämiseksi yksi kerrallaan kun kaikissa on ollut jotain vikaa.

Perusongelma 1: väärä sävy. Kuten hiusten kanssa, myös meikkipohjan löytymisen kanssa mulla on suuria ongelmia. Mun hiukset ei ole "skandinaaviset" (=ohuet ja/tai maantienharmaat) ja tämmöstä leijonanharjaa ei ole todellakaan ajateltu yhdessäkään suomalaisessa hiustenhoitotuotteessa. Tuntuu että jokaikinen shampoo on joku volyymijuttu, joka on viimenen asia mitä tähän reuhkaan kaipaa. No, meikin kanssa on vähän semmonen ongelma, että mun iho on talvisin vaalea MUTTA se ei ole valkoinen, eikä punaiseen taittava. Mun iho on oliiviin taittava, mutta jokainen kokeilemani keltaiseen taittava meikkivoide on ollut liian tumma. Vaaleampi sävy on taas joko valkoinen, tai possunpunainen, jonka huomaa tosta ylläolevasta kuvasta kun vertaa vaikka mun kaulan ihoa naamaan. Kahden eri sävyn ostaminen ei onnistu sekään, koska se tarvittava vaalea sävy on aina se punertava :D En tiedä mikä veri mussa virtaa mutta ainakin tän suhteen se vie multa hermot :D

Mun pitäis muuten kans keksiä mitä helvettiä teen tolle mun tukalle. Hiuksissa on varmaan joka ikistä väriä mitä olla voi, ja haluaisin tasasemman värin. Ruskea tukka on ehdoton nou nou, joka ei vaan passaa mun peilikuvaan. 

Mitä sitten meikkivoiteelta kaipaan? Peittävyyttä, mattapintaisuutta, mutta myös sitä että naama ei oo kuivan korpun näköinen.

Ja tämmöset purkit kaapista löytyy tällä hetkellä. We Care Iconin superhalpa (7-8€) meikkivoide on todella matta, mutta ilmeisesti mun naamalle liian paksu kun naama näyttää muutaman tunnin jälkeen jostain syystä ihan hirveältä. Harmi sinänsä, koska ensivaikutelma tästä on todella jees.

Oon kans viime aikoina tykästyny Lumenen tuotteisiin, ja ton kosteuttavan meikkivoiteen hommasin viime vuoden puolella. Tää ei ole kuitenkaan mun makuun tarpeeksi peittävä, vaikka pysyykin kyllä kiltisti naamalla koko päivän.

Mulla on noita mineral proof -meikkivoiteita miljoona kun sain niitä viime vuonna ilmaiseksi. Tästäkin alkuvaikutelma on todella jees, mutta parin tunnin päästä näyttää siltä kun mitään meikkivoidetta ei oliskaan.

Chanelin Lift lumière on tän vuoden ostos Sokoksen alennusmyynneistä. Tein täsmäiskun meikkiosastolle ja lätkin naamaani eri kohtiin joka ikistä hyvältä kuulostavaa meikkivoidetta (mulle suositeltuja jne), ja tää Chanel oli aivan super jees. Peittävä, mutta luonnollisen näköinen, ja ohutta koostumukseltaan. No, kun pääsin kotiin, sävy olikin aivan liian tumma. Voitte kuvitella kuin paljon harmitti kun luulin just löytäneeni parhaan tuotteen ikinä. Onneks voin todennäkösesti käyttää tätä kesällä, ja nyt oon sotkenu tota tohon mineral proofiin, mutta lopputulos ei oo yhtään niin jeessin "blur" kuin pelkästään.

Viimesin ostos on sitten (myös Sokoksen aleista) tuo Max Factorin Face Finity, jota mulla on tossa naamakuvassakin. Koostumus on todella jees, peittävä, mutta ei liian paksu, ja voide pysyy naamassa aamusta iltaan kuin liima. Sävy on tosiaan hieman punertava, mutta tän kans pystyn elään. 

Kesällä tilasin kans Everyday Mineralsin ilmaisnäytteet. Oon pohtinu siirtymää luonnonkosmetiikkaan, jota kohtaan oon ollu ennen aika epäilevä. Mutta kun asiaa aloin miettiä, tajusin että kosmetiikanhan pitäisi nimenomaan olla luonnollista, koska niinhän meidän ihokin on ja en usko että iho kaipaa mitään synteettistä päälleen (tai puhdistukseen). En oo kuitenkaan päässyt sisään noihin mineraalipohjiin, jotenkin tommonen jauhomainen koostumus tuntuu vaan oudolta.

Joku aika sitten hommasin kans Feeluniquen tilauksen yhteydessä elämäni ekan primerin, joksi valikoitui tommonen Maybellinen Baby Skin. Paksujen meikkivoiteiden kans käytettynä tuo kyllä tehokkaasti estää semmosen pakkeliefektin, mutta tuskin tästä mitään mun meikkipussin vakkaria tulee. Halusin kans pienen meikkipussin, joka pysyis mallissaan ja jonne mahtuis meikit joita käytän päivittäin (meikkivoide, kulmaväri & -geeli, eyeliner, ripsari), ja löysin tommosen kukkaihanuuden töistä. Bonuksena ton kannen sisäpuolella on vielä peili.

Onko täällä muita kohtalotovereita, tai ehdotuksia seuraavasta meikkivoiteesta jota voisin kokeilla? Mielelläni otan ehdotuksia vastaan myös että mitä teen tolle mun kuontalolle. Jostain syystä myöskään etuhiukset ei tunnu asettuvan nykyään yhtään millään, vaikka hommasin ohennussaksetkin ja leikkasin ihan jumalattoman pallon kuivaa karvaa tosta päältä. Mun yleisin viimeaikainen look, päätämyöten taaksepäin vedetty ponnari, ei vaan oo yhtään mua mutta ei oo paljon ollu vaihtoehtoja.

6 kommenttia :

  1. Mää kyllä liputan edelleen sen maybellinen dream creamy foundationin nimeen. En oo koskaan löytäny yhtäkään nestemäistä meikkivoidetta josta ois yhtään mihinkään tän ihon kanssa. Tosin sillain toimii noi ohuetkin, jos käyttää enemmän peittoa tarviville aluelle esim. Max factorin pan stickiä tai muuta vastaavaa suht rasvasta peitevoidetta :3

    Harmi ku et vissiin tuu enää Ouluun ennen ku lähen, olisin voinu koittaa pelastaa sun tukan :---D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä mää haluaisin testata, mutta en uskalla tilata ku en tajua niistä sävyistä mitään :( yritin googlatakin jotain chartteja mutta ei löytyny. Ja sitte oli vielä erikseen se dream creamy foundation ja dream creamy make up joissa oli eri nimet ja numerot sävyille??? :D

      No niinpä :( vielä ku keksis minkä värisen tästä haluais :D

      Poista
  2. Millanen ihotyyppi sulla on? Mitä nyt nopee vilkaisin noita vanhan postauksen ihonhoitotuotteita, niin näyttää olevan kyllä melkosen tuju rasvottuvan (nuoren) ihon kombo sulla käytössä. Jos sun iho ei kuitenkaan oo erityisen rasvottuva vaan pikemminkin sekaiho (rasvoittuvuutta ja epäpuhtauksia lähinnä t-alueella), iho kuivuu noin voimakkaan puhdistuksen seurauksena, ellei sitä kosteuta ahkerasti erityisesti näin talviaikaan. :) Ja kun ihon kosteustasapaino järkkyy, niin se raukka yrittää korjata tilannetta lisäämällä sitä rasvottumista. Mun ongelmana on etenkin tänä talvena ollut ihon pintakuivuminen (sellanen karheus ja kireys), mistä johtuen meikkivoide sitten juuttuu rumannäköisesti kuiviin kohtiin. Mitä paksumpi ja mattaisempi meikkivoide, sitä kamalampi tää efekti on.

    Anteeks jos kuulostan joltain ärsyttävältä kosmetiikkabesserwisseriltä, ei oo tarkotus. :'D (enkä myöskään todellakaan tiedä aiheesta mitenkään hirveen paljon, lähinnä oon ite joutunut pohdiskeleen näitä samoja juttuja.) Ajattelin kuitenkin mainita tosta ihotyyppiasiasta. Mun silmään sun iho näyttää kyllä tasaiselta ja kauniilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin joo, oisin ehkä voinut mainita että käytän nykyisin pelkästään suolasaippuaa ihon puhdistukseen, joka on varmaan osaltaan parantanut ihoa :) mun iho ei oikeastaan kuivu, talvisin tulee kyllä jotain kuivia kohtia joihin sitten laitan rasvaa. Ja joo, just niiden takia paksu ja matta meikkivoide on joskus näyttänykin aika pahalta. Mun täytyy varmaan ottaa kuva tästä naamasta niin saa paremmin selvää mikä se ongelma on, tuo Max Factorin meikkivoide tekee kyllä ihmeitä :) mulla on varmaan suht normaali iho kun ei juurikaan rasvoitu eikä kuivu, mutta näyttää vaan todella epätasaiselta kokonaisuudessaan.

      Ja ei tosiaankaan tullu semmonen fiilis, kiitos hyvästä kommentista :)

      Poista
  3. Ootko tutustunu Maybellinen dream matte mousse meikkivoiteeseen? Ite olen kans vuosikaudet etsinyt hyvää meikkivoidetta ja nyt talvella kun iho on kuiva, tuntuu et toin on aikamoisen jees! Sen tietää jo koostumuksesta. (Ku toi mousse on melko kiinteää =eli siinä on vähän vettä = eli ei kuivata niin paljon kuin noi normi meikkivoiteet). Ja mitä oon itte oppinut nyt tässä vuoden aikana niin hyviin puhdistusaineisiin kannattaa sijoittaa.. Clearasilille ja muille televisiomainos tuotteille sanoisin ehdottoman Nounoun!! Oot varmaan joskus käynyt jossakin kasvohoidossa(?) jos et ,niin suosittelen. Siellä ne yleensä kertoo mitä tuotteita kantsii omaan lärviinsä laittaa. (Hinnat suolaisia, mut hoitaa asiansa) . Hoitolatasosista tuotteista mulle tulee heti mieleen sellaset ku Janssen , Biotherm , ja itse tietenkin luotan Coloseen. (oon sen verran onnellisessa asemassa että olen päässyt käymään monissa Colose-kutsuilla eli naamanhoitokutsuilla , siellä se esittelijä osaa neuvoa hyvin) .
    Semmosta mitä itelleni tuli yhtäkkiä mieleen, olen meinaan samojen asioiden kanssa itsekin taistellut viime kuukausien aikanaaaa ja alkaa mennä hermot. Sit ku en osaa pitää likasia näppejäni erossa täst naamasta.. Ja inhottaa tosiaan meikata huonolle iholle, beentheredonethat! Pitäs varmaan hankkia suolasaippua kanssa? Onks oikeesti auttanut?

    VastaaPoista
  4. Ite etin kans tosi pitkään jotain kivaa meikkivoidetta kuivaan naamaan.Halusin kuitenkin peittävyyttä ja luonnollisuutta. Päätin kokeilla Sheer Coberin mineraalimeikkejä enkä vaihtais niitä yhtään mihinkään! Peittävyyttä voi säädellä mukana tulevalla peitevoiteella ja mineraalipuuterin määrällä saa kans säädeltyä sitä. Suosittelen!:)

    VastaaPoista