18.12.2013

Porkkanamuusia & suppilovahverokastiketta

Välillä tulee ihmeellisiä älynväläyksiä ruuanlaiton suhteen. Kausituotteista on ihana ideoida erinäköisiä herkkuja, ja yleensä parhaat ideat tuleekin ihan omasta päästä.

Mun on tehnyt hirveän pitkän aikaa mieli perunamuusia, mutta en oo vaan saanut aikaseks vääntää moista herkkua. Pari päivää sitten ostin eurolla kaks kiloa porkkanoita ja mieleen juolahti, että porkkanamuusi vois olla hyvää!

Kuorin ja pilkoin kattilaan porkkanoita ja hieman perunaa. Suhteet tais olla jotain 2/3 porkkanoita ja 1/3 perunaa.

Keittämisen jälkeen lisäsin sekaan punasipulin pilkottuna ja muussasin koko homman sauvasekoittimella. 

Mausteeksi ruususuolaa, savupaprikaa, valkosipulia ja vähän chiliä. Alunperin ajattelin laittaa ton ruokakerman muusiin, mutta se vaihtuikin sitten täysmaidoksi. Voita piti laittaa tietysti myös.

Muusin jälkeen tein kastikkeen.

Töistä sain ilmaisnäytteenä tommosen suppilovahverotölkin, kun kaikki muut oli että "hyi sieniä!!!1". Sienet on mun mielestä just parasta, voisin syödä niitä joka päivä.

Nakkasin pannulle suppilovahverot, desin suolavedessä marinoitunutta soijarouhetta ja pilkotun kokonaisen punasipulin. Mausteita oman maun mukaan, en muista enää mitä tohon laitoin.

Paistamisen jälkeen lisäsin vähän ruokakermaa joukkoon. En oo oikein kermaruokien ystävä ja varsinkin ruokakermaa välttelen viimeiseen asti. Mut tästä ois tullut aika kuivaa ilman sitä, joten tilkka mukaan vaan. Ei tullu onneksi liian kermaisaa.

Ja siinä valmis annos, voilà! Lisukkeeksi löytyi puolukkahilloa, rosollia ja raejuustoa.

P.S. Ruuan valmistuminen tais olla suoranainen ihme, sillä samana päivänä onnistuin myös tässä:
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti