20.1.2014

Helppo ja herkullinen raakasuklaa

Oon kyllä aina tainnut kuulua vähän semmoseen "kaikki pitää tehdä itse" -koulukuntaan. Koska itse tekemällä saa aina parasta ja just semmosta kuin haluaa, pienine virheineen totta kai. Ja ne pienet virheet kuuluu myös asiaan, kuten itse tehdyssä leijonahuivissa, jossa yksi silmukka meni väärin. Viime aikoina oon kans hurahtanu kaikenmoisiin hippeilyjuttuihin ja siirtäny tän tee se itse -ideologian myös keittiöön. Ennen mut sai kokkaamaan kirveellä uhaten, nyt taiteilen herkkuruokia jopa ihan mielelläni.

Ja tässäpä onkin mun tän hetken tee se itse -herkku numero yksi: maailman helpoin ja herkullisin raakasuklaa. Tossa ennen joulua vähän googlettelin et mitä mun maito-, soija-, pähkinä-, younameit-allerginen pikkusiskoni vois jouluna syödä ja törmäsin tähän raakasuklaaohjeeseen netin kiehtovassa maailmassa (en tietty enää muista että missä). Jo heti ekan satsin jälkeen oon ollu täysin myyty ja päätin et jaan tän ohjeen myös teidän kanssa :)

Ainekset:

125g kaakaovoita
1dl kylmäpuristettua kookosöljyä
4tl laadukasta hunajaa (mieluiten kotimaista luomua)
1,5dl raakaa kaakaojauhetta
1dl lucuma-jauhetta
1/4tl aitoa vaniljajauhetta
hieman laadukasta suolaa (esim. ruususuola)

Ainesosat voi ensialkuun kuulostaa oudoilta, mut on loppujen lopuks aika helposti saatavilla. Nää omat ainekseni hankin Punnitse&Säästä -liikkeestä ja oon erityisen ihastunut noihin Cocovi:n tuotteisiin. Pro tip: kannattaa investoida isokokoisiin pakkauksiin, että suklaata voi tehdä useammankin kerran. Itse oon huomannut käyttäväni näitä nykyisin ruuanlaitossa muutenkin!

Itse suklaan tekemiseen menee ehkä 5 min. Nopeaa valmistumista auttaa tehosekoitin.

1. Tehosekoittimen kannu vesialtaaseen kuumaan veteen hautumaan. Laita kannuun kookosöljy ja kaakaovoi sulamaan. Mun kaakaovoi on tommosina nibseinä eli rakeina.

2. Kun rasvat on sulanu hetken aikaa, päälle roiskastaan kaikki loput ainesosat.

3. Ja koko roska hetkeksi tehosekoittimeen pyörimään.
4. Kaada sula suklaa silikonisiin jääpalamuotteihin tai suklaamuotteihin. Ohjeella tulee n. 20 kpl isoja konvehteja.
5. Laita muotit pakastimeen.

6. Ota suklaa pakastimesta puolen tunnin kuluttua ja nauti. Säilytä valmis suklaa jääkaapissa (sulaa huoneenlämmössä). Huomasin kans just, että pakastelokerossa jähmettymisaika on n. 45min. Tän huomaa kans tosta ylläolevasta kuvasta, tällä kertaa ei tullut ihan näyttelykelpoisia pingviinejä :)

Onkos muut maistellu raakasuklaata tai hurahtanu suklaan tekemiseen? Musta tuntuu kun ekaa kertaa maistoin tätä et nyt on ekaa kertaa elämässäni suussa suklaata, joka maistuu nimenomaan suklaalle, eikä maidossa ja sokerissa kyllästetylle tehdasmassalle. Ja makunsa ja rakenteensa puolesta tää on todellakin parasta mitä oon maistanut, ja niin on sanonut tosi moni muukin. Tähän suklaaseen ei myöskään tuu himoa, vaan 1-2 palaa riittää, eikä tää nosta verensokeria pilviin vaan pitää sen tasaisena. Seuraavaks aattelin kokeilla minkälaista valkosuklaata saan aikaseks, toivottavasti hyvää sellasta :)

2 kommenttia :

  1. Eikä miten söpönmuotoisia! Pingviinisuklaan on pakko olla hyvää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :') Ja vaikka kaikki on samaa suklaata niin pingviinit on ehdottomasti parhaita!

      Poista