17.1.2014

Testissä salamadiffuusori

Sainpas pitkästä aikaa vähän värkkäillä kameran kans. Tämmöset pienen budjetin värkkäilyt on nimittäin just eikä melkein meikäläisen heiniä. Mullahan on tosiaan ollut toi Canonin 500D uskollisena ystävänä jo useemman vuoden ajan, enkä oo koskaan hankkinu siihen ulkoista salamaa. Ja kiinteä salamahan on aivan hirveä, mun mielestä se vois olla melkein jopa laiton.

No, joka tapauksessa mua ei oo koskaan oikeastaan edes kiinnostanu hankkia ulkoista salamaa, koska se on semmonen iso möhkäle jota pitäis sitten roudailla mukana. Ja oon aina mieluiten valinnu sitten sen valovoimaisimman objektiivin salaman sijasta ja pärjännyt enemmän kuin hyvin. Mutta joskus tulee kuitenkin tilanteita että lisävaloa tarvitaan (kuten meidän järkyn pimeässä olkkarissa) ja sitä varten hankin tossa pari vuotta sitten tämmösen vehkeen.

Kyseessä on salamadiffuusori, josta maksoin Ebayssa ehkä semmoset 2 ruhtinaallista euroa. Googlailin tossa just hieman ja esim. Clas Ohlson myy tätä täysin samaa tuotetta hintaan 7€, eli hinta ei todellakaan päätä huimaa. Ja lisäks tää sopii about kaikille kameroille.

Ja tolta se näyttää sitten kameraan kiinnitettynä. Oon tosiaan hankkinu tän jo ajat sitten, mut en oo hirveesti testaillu tätä sen enempää. Mun Samyangin 14mm:n kans tää ei istu, koska salama jättää varjon kuviin objektiivin ollessa niin kookas. Sama ongelma voi olla muidenkin isompien putkien kans, mut ainakin tähän minikokoiseen 40mm:een tää istu kuin nenä päähän. Kyseinen 40-millinen pääsi myös testiobjektiiviksi.

Ja tässä ois nää muokkaamattomat testikuvat (ignooratkaa ihana meikitön naama ja huulirasva, joka olikin värjäävää sorttia yök). Ylempi kuva on siis otettu suoralla salamalla ja tulos on kovin kylmä ja jollain tapaa luonnoton, niin kuin yleensäkin suoralla salamalla. Alempi on otettu diffuusorin kans ja ainakin mun silmään muutos on huomattavan positiivinen! Eihän tää tietysti oikeeta ulkosta salamaa korvaa, mut tää on kätevä lisä kuvaukseen joka tapauksessa. 

Miltäs näytti? Onko täällä muita diffuserin käyttäjiä tai innostuiko joku hankkimaan tämmösen? :)

4 kommenttia :

 1. Kääk! En oo ees tajunnu että tuommosia vehkeitä olis olemassa! Aina raahaan sitä mun salamanmötikkää mukana, se ei mahdu ees mun kameralaukkuun.. Ebay on ystävä! <3

  PS. Tuu jo Ouluun, mää haluan sun kanssa euron kaljoille! Tilasin eilen drinkkiä ja tuli vaan ekana mieleen "kirpiä muttei päissään"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mää veikkaan ettei moni muukaan! Mutta ei tuo tosiaan samassa sarjassa paini ku ulkonen salama paitsi ehkä hinnan puolesta :D mullakaa muka koskaan varaa siihen ja silti aina uus putki kädessä :D p.s. nii pitäs tulla! ei olla nähty taas miljoonaan vuoteen :( kirpiä muttei päissään oli kyllä hyvä :DD vaikka tais ollakki päissään

   Poista
 2. Mutta kuitenki ajaa ihan hyvin asiansa, pikkusen helpompi ottaa mukaan varsinkin jos ei oo varma tarviiko salamaa käyttää ollenkaa!

  Mullaki tulee varmaan kesän jälkeen aika paljon kulkua sinne ku meiän äipyli joutuu töiden puolesta muuttaan sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo kyllä ainaki tollee lähikuvauksessa! Ja joo niinpä tuon saa vaikka taskuun :D Aijaa jeeee tuu kyläään <3 :)

   Poista