7.2.2014

Samsung Galaxy Note 3 - CAMERA

No niin, tässäpä tulis niitä lupaamiani uudella luurilla otettuja kuvia. Kuvia on muokattu vain puhelimessa, lukuunottamatta viimeisen kuvan vasemmanpuoleista ruutua, jota jouduin hieman vaalentamaan :)

Note on tarkoitettu nimenomaan kaikenmoiseen piirusteluun ja kirjoitteluun, jota varten mukana tulee kynä. En oo hirveen hyvä käyttään sitä, mut tein ton vasemmanpuoleisen tossa yks päivä. Kynän jälki on todella aito ja valittavissa on useita eri kyniä (kuulakärkikynä, lyijäri, yliviivaustussi, tussi, sivellin jne). Oikeanpuolimmaiseen löytyi kamerasta vinjetti-efekti ja erityisen iloinen olin toiminnosta, jossa kuvaa pystyy rajaamaan niin, että kuvasuhteet ei muutu (valittavissa useita eri kokoja).

Vasemmanpuoleisen kuvan värejä muokkasin hieman ja säädöt on todella hyvät ja verrattavissa ihan oikeaan kuvanmuokkausohjelmaan (kontrasti, kirkkaus, värit, rgb yms). Oikeanpuolimmaisessa kuvassa sen sijaan ei ole tehty mitään muokkausta (tekstiä lukuunottamatta) ja ainakin mun mielestä kameran kuvat on todella tarkkoja, vaikka Flickr nyt jostain syystä haluaakin tuhota näitten kuvien laadun.

Tässä taas yksi filtteri käytössä. Filtterin pystyy valitsemaan sekä ennen kuvan ottoa, että sen jälkeen. Tosin filtterit ovat hieman erit kummassakin vaihtoehdossa. 

Tästä mustavalkoisesta kuvasta muokkasin kaksi versiota. Oikeassa on pelkkä vinjetti ja vasemmanpuolimmaisessa yksi lempifilttereistäni "sävy".

Kamerasta löytyy myös kalansilmä, joka ei hirveesti vakuuttanut. Kalansilmäefektin voi tosin lisätä myös valmiiseen kuvaan, jolloin käsittääkseni ei tule tommosta mustaa reunaa kuvaan.

Tässä kuvassa on kans käytössä "sävy". Oltiin tosiaan yks päivä Marusekissa syömässä ja voin kyllä suositella! Nyt himottais hirveesti mennä testaan se kuuluisa sunnuntaibuffet.

Ja hipstersisterin kans käytiin ravintolassa 2h+k ja söin ton ihanan halloumisalaatin. Todella hyvää.

Tässä kuvassa tais olla käytössä "haalistuneet värit" tms ja mun mielestä tää kuva näyttää melkeen järkkärillä otetulta!

Nää oli ensimmäisiä ruutuja uudella puhelimella, otettu etukameralla joka sekin pärjää ihan hyvin jopa noin pimeässä.

Näitä kuvia ei oo muokattu mitenkään ja nääkin on etukameralla otettu.

Tästä kuvasta tykkään kans ja mun mielestä jälki on suht laadukas. Yks juttu mikä tossa kamerassa ärsyttää, on se, et paras laatu tulee kuvasuhteella 4:3, joka on siis tää peruspokkareiden kuvasuhde. Kameraa voi toki käyttää myös kuvasuhteella 16:9 (järkkärit), mutta laatu ei oo ihan yhtä hyvä.

Sama homma tässä porkkanakakkukuvassa, mut tääkin on mun mielestä yllättävän tarkka.

Yks creepyimmistä jutuista on asetus, jolla voi ottaa yhtä aikaa kuvan sekä etu- että takakameralla, jolloin kuvaan yhdistyy nää kaks kuvaa. Toihan vois olla tosi kätevä, kun haluat ottaa vaikka kaveriporukasta kuvan ja olla itse mukana. 

Tässä pitäis olla kans toiminto, jolla kamera ottaa monta kuvaa putkeen vaikkapa just kaveriporukasta, ja voit valita jokaisesta ruudusta kaikille sen parhaan ilmeen ja yhdistää niistä sitten lopullisen kuvan. Ihan omituisia juttuja :D Mutta todella siistiä!

Kamerassa on niin paljon muokkausvaihtoehtoja, että en todellakaan oo ehtiny vielä kokeileen kaikkee. Kynällä pystyy lisään tekstiä, kuvaan voi liittää "tarroja" ja valittavissa on eri filttereitä sekä kameralle että valmiille kuvalle, sekä ihan perinteiset kuvanmuokkaussäädöt. Kuvausohjelmia on automaatin lisäksi useita ja kameralla voi ottaa kuvan johon sisältyy myös ääni. Ja tosiaan voi ottaa yhtä aikaa kuvan kummallakin kameralla, tai monta kuvaa putkeen.

Mites siellä ruudun toisella puolella, vakuuttiko Noten kamera teidät yhtä hyvin kuin mut? :)

4 kommenttia :

 1. Mulla on Samsung galaxy s4, ja siinä on noi kaikki samat ominaisuudet. Ei vaan ole mitään kynää. Toi on kyllä kaikkein kriipein toi missä oma lärvi leijailee tuolla kuvassa!! joskus mulla meni se päälle enkä millään saanut sitä sammutettua. Sitte ne kuvat näytti ihan oudoilta kun siellä on tollanen epämääränen pyöreä alue :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Luin just jonkun vertailun Note 3:n ja S4:n kameroista, eikä ollut kyllä suurta eroa :) Haha eikää :'D Toivottavasti mulle ei käy noin, toi on todella kriipi ominaisuus :D

   Poista
 2. Olipa kiva ko kävin pitkästä aikaa sweet vanityä lukemassa ja löysinki tänne! :) Ihana lukee sunki kuulumisia pitkästä aikaa kun ei muuten tuu riittävästi juteltua. Repesin ääneen tolle etu-taka yhdistelmäkuvalle hahaa!

  terv. H Niskantien toimistolta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kun löysit tänne <3 joo niinpä ei oo tullu käytyä oulussa ihan liian pitkään aikaan :(

   Poista