25.4.2014

Pääsiäinen mökillä

Pääsiäinen tuli tällä kertaa vietettyä Oulussa, ja reissu tuntui todella lyhyeltä vaikka lähdettiin torstaina ja saavuttiin maanantai-iltana. Sen jälkeen oon ehtinyt tekeen lyhyen työviikonkin, ja tänään on viikon viimenen työpäivä ja sen jälkeen vähän teatteria ja keikkailuakin, ja jeeeee kokonaan vapaa viikonloppu ties kuinka pitkään aikaan!

Mutta tosiaan, pääsiäisen eka puolikas (to-la) meni porukoitten kans mökillä Yli-Iissä, ja siellä tuli räpsittyä semmoset 300 ruutua kuviakin. Luonto nukkui vielä talviunta, mutta ajattelin kuitenkin jakaa täällä muutaman räpsyn. Eli siis kakskymmentä koska en osaa päättää :D

Tajusin just, et mulla ei oo itse mökistä yhtään kuvaa, eikä ollut muistaakseni edellisessäkään mökkipostauksessa. Mutta, pihapiiriin kuuluu siis kaksi mökkiä (pieni ja vähän isompi), vanha talo joka pitäis purkaa, ja kuvassa näkyvät vanha vaja, sekä vastikään tontille noussut varastorakennus jossa on myös pieni nukkumapaikka kahdelle hengelle jossa mekin yövyttiin.

Mun mielestä toi varastorakennus on arkkitehtuurisesti aika hieno, samaan aikaan moderni mutta kuitenkin mökkimiljööseen sopiva. Noi isot ikkunat on meidän vanhan asunnon parvekelasit. Tosta ikkunallisesta ovesta mennään siis sinne nukkumapaikkaan, ja tonne ylös missä on toi pikkuikkuna, tulee vielä nukkumaparvi jossain vaiheessa ja sinne mennään sitten tosta keltasesta ovesta varaston puolelta :)


Paras syy mökille menoon on tietysti aina kylpytynnyri. Tosin ensin näytti siltä ettei edes päästä tynnyriin, kun se vuoti kuin seula.

Mutta yöllä sinne lopulta päästiin ja pihalle ilmesty kans tommoset roihut polkua valaisemaan. Istuttiin tossa sitten lopulta aamukolmeen laulamassa kaikkia klassikkobiisejä kuten Päivänsäde ja menninkäinen :D

Ekana päivänä maisemat oli aika ankeet.

Mutta seuraavana päivänä oli jo tosi lämmintä ja aurinkoista, ja jäätkin alkoi sulaa vauhdilla.

Kevään ekat grilliruuat, nam! 


Turkoosi kahvihetki viimesenä aamuna. Heräsin ensimmäisenä ja touhuilin kaikkea yksinäni kun muut nukku. Löysin turkoosin mukin ja sattumalta mökin vilttikin mätsäs siihen. Suunnittelin ton viltin ryöstöä.

Ja koska aurinko paistoi kivasti niin päätin vähän kuvailla luontoa.

Puut jäi veden alle kun joen pinta nousi jäitten sulaessa.

Olin sattumalta ottanu mukaan kans macro +8 -filtterin, joka kävi aikoinaan vaan mun 50mm/1.8 -putkeen. Siinä tolle filtterille ei ollut juuri mitään käyttöä, mut tohon mun 40-milliseen se sopi enemmän kuin hyvin. Muuta putkea mulla ei reissussa ollutkaan. Nää "kukat" oli kaikki siis oikeesti jotain 5mm halkasijaltaan.

Ärsyttää et tää tärähti!

Ainoa elämä mitä mökillä näkyi joutsenten ja sorsien lisäksi. Harmittaa, ettei ollu 85mm-putki mukana, oisin varmaan saanu sillä joutsenetkin ikuistettua.

Syksyinen meininki. Seuraavaks sitten kuvia Oulusta, siellä näyn jopa minäkin :)

2 kommenttia :