13.5.2014

New Layout!

Tein aivan jäätävän duunin sunnuntaina, ja koodasin vihdoin blogin ulkoasun kondikseen!

Tossa on siis vanha ja väliaikainen ulkoasu, jonka koodailin hätäsesti joulun aikoihin. En oikein keksiny mitään värimaailmaa blogille ja bannerikin oli vaan joku helppo raapaisu. Ulkoasun piti olla vaan lyhyesti väliaikainen, mut yllättäen koodausinnostus loppu kun kone hajos tossa just ennen joulua.

Ja tässäpä ois sitten uus! Halusin jotain vaaleeta, mut kesäisen pirteetä ja yllättäen lempivärini mintunvihreä pääsi taas edustamaan. 

Mulla on ollu pidemmän aikaa joku pakkomielle chevron-kuosiin ja se pääsi sitten taustakuvaksi. Tota hipster-avaruus-juttua ei ollu tarkoitus tänne tunkee, mutta jotenkin se sopi niin nätisti tohon otsikkofonttiin, et ajattelin jatkaa samaa teemaa koko ulkoasussa, eikä toi mun mielestä mitenkään häiritsevä tai dominoiva ole.

Bannerin kans oli taas ideat nollissa. Halusin jotain itseeni liittyviä kuvia siihen, koska tykkään itse blogeista joitten bannereista näkee heti vähän millanen tyyppi on kyseessä. Pelkät tekstibannerit ei oo yhtään mun juttu. Ja koska oon vihaan fontteja -klubin äänekäs jäsen, taiteilin omin pienin kätösin ihan omalla käsialallani ton otsikon paperille ja tein siitä muutaman mutkan kautta brushin. Harmittaa vaan et brushien maksimikoko on 500px, joten toi teksti jäi aika pieneksi. Myös kaikki muut fontit meni vaihtoon. Sain koodattua noi otsikot capseiksi, ja tiesin suunnilleen millasen fontin halusin otsikkoon ja semmonen löytyi lopulta. Leipätekstin fontti meni vaihtoon myös ja se on ainakin mun mielestä nyt selkeämpi.

Erityisen tyytyväinen oon tohon sivupalkkiin. Vähän vahingossa tuli koodattua noihin otsikoihin noi alleviivaukset kun olin tekemässä jotain ihan muuta :D Karsin sivupalkista kans kaikki turhuudet pois ja poistin kans bannerin alla olleen navigointipalkin kun kaikki samat jutut löyty jo sivupalkista. Tarkotus oli nimenomaan yksinkertaistaa ulkoasua reippaasti. Keskitin myös sivupalkin tekstit, ja nyt esim. noi suosituimmat postaukset näkyy oikein kun ne oli ihan päin mäntyä edellisessä ulkoasussa. Sivupalkista löytyy muuten kans kätevä Contact me -lomake, jos haluatte kysellä/kommentoida jotain minkä ette halua näkyvän muille kommenttiboksissa :) Tosi kätevä!

Omin pikku kätösin askartelin kans noi Blogger-, Blogilista- ja Bloglovin' -painikkeet, joten jos jossain nään noi pöllittynä niin voin kertoa! Hirvee duuni oli noissakin. Eli Blogilista on siis toi BL, ja Bloglovin' + niinku yleensä muuallakin. Noista nappuloista pääsee siis kätevästi seurailemaan blogia.

Turhuudet karsin myös tuolta ihan postausten lopusta, jossa näkyy mun nimi ja kellonaika yms. Sain myös VIHDOIN toimiin ton check boxin, eli ois super jeejee kivaa jos klikkaisitte aina ton ruudun kun ootte postauksen lukenu :) On nimittäin paljon kivempaa postailla kun tietää että tekstejä luetaan, eikä tartte aina välttämättä kommentoida mitään!

Nyt kun vielä keksis jotain järkevää tekstiä tohon About me -kohtaan, ei oo nimittäin minkään valtakunnan ideaa mitä moiseen vois raapustaa.

MUTTA, mitä tykkäsitte ulkoasusta? :) Ja saa antaa palautetta jos joku näkyy huonosti tai ei oo toimiva ratkaisu teidän mielestä, otan mielelläni kehitysideoita vastaan. Saa myös kertoa jos haluaisitte sivulle jotain mitä sieltä puuttuu, tai jos sivulla on jotain turhaa minkä vois poistaa.

Huh kun oli työläs operaatio. Oon opetellu koodauksen alkeet jo ala-asteella kun tein ekoja kotisivuja, samat koodit muistan edelleen (:D) mut muuten tää homma olikin vähän ruosteessa joten todellakaan tää ulkoasu ei oo mikään täydellinen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti