3.1.2014

Linguinit valkosipuli-paprikakastikkeessa

No niin, nyt onkin sitten luvassa historiallinen postaus. Nimittäin ruokapostaus ja sen lisäksi kyseessä on ruokalaji nimeltä pasta, jota kokkaillaan allekirjoittaneen keittiössä noin kerran vuodessa tai harvemmin.

Rosollin ja lanttulaatikon mussuttamisen jälkeen teki mieli jotain muuta ja ruokaopusten selailun jälkeen päädyttiin tuohon ylläolevaan reseptiin. Ja ettei kokkaaminen vaan olis liian helppoa, toimitaan tässä keittiössä seuraavalla tavalla:

1. Vilkaise reseptiä lukematta ohjeita tai katsomatta kuvaa.
2. Marssi kirja kourassa viereiseen kauppaan 5 min ennen sulkemisaikaa.
3. Kerää suunnilleen oikeat ainekset ostoskoriin ja improvisoi mikäli jotain ei ole saatavilla.

4. Nakkaa pannulle kaikki reseptin ainekset plus muutama omasta päästä heitetty ekstrajuttu. 
5. Älä missään nimessa huomioi ohjeen valmistusohjetta, sillä kyseisen ruokalajin kuuluisi valmistua uunissa eikä pannulla.

6. Nakkaa noin pussillinen kaapista löytyneitä makaroneja kattilaan.
7. Kieltäydy ostamasta reseptin vaatimia makaroneja, sillä kaapissa pyörii jo tuo mainittu makaronipussi.
8. Lue makaronien ollessa mukavaa mössöä, että näiden olisi kuulunut olla al dente.

9. Olennaisin osa pastassa on tietysti viini. 
10. Kaiva kaapista viikko sitten avattu punkkupullo, joka osottautui hirveäksi litkuksi.

11. Kippaa koko komeus lautaselle ja kuorruta annos parmesaanilla.
12. Syö itsesi itsemurhan partaalle.
13. Muista unohtaa suola.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti